Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Uznávám, je fajn, kdy někdo pečuje o historické stavby. Ale na druhou stranu – to budeme časem žít v jednom velkém muzeu.

Tak raději necháme všechny, ať si to dělají po svém, oblepí polystyrenem a budeme žít ve světě krásných hranatých krabic bez vkusu. Pokud si kupuji stavbu s historickou hodnotou, měl bych to respektovat. Navíc ta vínová a modrá ve štítu stavby je naprostá šílenost, asi byly v akci, no neber to za ty prachy.

0 0
možnosti
JZ

Ale v tomto případě nikdo nic polystyrenem neoblepil, naopak opravuje účelně a efektivně. Barvy jsou vždy subjektivní -někomu se líbit může, někomu nemusí.

Když se přestavovaly hrady na zámky, přistavovala křídla ke stávajícím budovám, vznikly stavby, které jsou nyní kulturní památkou. Pokusit se o to nyní - nemyslitelné.

Známá opravovala dům. Vyjádření památkářů obsahovalo jakou krytinu má mít na střeše vč. toho, jak velké mají být šablony. Na připomínku, že se takové šablony nedají pořídit, dostala kontakt na firmu, která je vyrobí na míru. Cena obrovská. Chtěla ale stavět, nezbylo jí než vyhovět. Památkáři tvrdili, že dané šablony odpovídají původním střechám v dané oblasti. Výsledkem bylo, že následně známá zjistila, že právě tyto šablony- rozměry a materiál, sice byly v dané oblasti používány, ale pouze a jen na hospodářských budovách, nikoli na obytných domech.

0 0
možnosti
Foto

https://cs.wikipedia.org/wiki/Chocenice#/media/File:Z%C3%A1mekchocenice.jpg Chyběla mi tam fotka, tak jsem poprosil strejdu Gůgla. Bohužel se mi nepovedlo najít fotku z postupu těch současných úprav. Jinak co jsem se o tom dočetl, tak tam památkáři nemuseli přijít na udání, ale měli to přímo před očima, protože v zámeckém areálu dohlížejí na přestavbu jiného objektu. Ten druhý objekt nazývaný "starý zámek" patří jinému majiteli, rekonstrukci zajišťuje místní občanské sdružení a probíhá podle představ památkářů a očividně s přehnanými náklady. Tak památkáře asi štve, když si někdo hned vedle rekonstruuje jen tak podle selského rozumu.

1 0
možnosti
Foto

Kdy je to štve, ať to odkoupí a opraví podle vlastních představ. Za své zdaněné peníze, po práci a samozřejmě bez dotací.

2 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Jiří Zapletal

místopředseda Strany svobodných občanů (Svobodní)

 

Seznam rubrik